analog (2) animal (7) art (8) autumn (3) baby (2) bathroom (4) book (2) budejovicky manifest (2) canon eos 400D (152) clothes (3) concerts (27) články (1) design (3) diptych (10) diy (2) exhibition (3) fake polaroid (3) fashion (1) food (18) fun (21) home (10) children (3) I Didn't Take This Photo (33) ideas (15) inspiration (16) instagram (4) iphone (9) koláž (1) Kotě (9) light (14) literature (7) lo-fi (1) lomo (3) LV (auto)portréty (1) macro (2) maminka (9) morning (5) movie (2) můj život (4) music (11) myš-lenky (3) NAAB (2) nature (19) night (9) odposlechnuto (2) panasonic dmc fx-10 (56) party (1) people (24) PHOTOS (28) portraits (10) praha (3) psáno na pohlednice (3) rain (2) self-portraits (113) sky (3) slam poetry (1) sny (3) still life (26) street (4) talks (1) theatre (3) things (4) video (1) výlet (5) wall (2) webcam (38) winter (1)

2011/04/13

Ty zlobidlo!

se "spisovatelkou" - zapomněli na uvozovky. A s kým jsme to besedovali?



Staré stromy a kameny - anotace
Druhá lyrická básnická sbírka českokrumlovské autorky (po sbírce Na vahách) je podaná volným veršem jako duchovní cesta, jako způsob prožívání, odkrývání duše. Má tři oddíly: Chvíle, Hledání ve stínu, Návrat k jednotě. Tomu co bylo a uplynulo, mohou vzdorovat jen staré stromy a kameny, jen věrná paměť. Novými verši nachází básnířka vyšší klid a vyrovnanost, novou životní moudrost Ten kdo se nebojí výletů do hlubin svého nitra, nemusí se bát smrti a tudíž ani života, říká se v úvodu ke sbírce.

Maminka říkala: "Počkej, tebe nepustí k maturitě!"
a po chvíli dodala: "No já se ti vůbec nedivim, žes odešla..."

11 komentářů:

  1. Proboha! Za !tohle! se dávají důtky? Kam ten svět spěje...

    OdpovědětVymazat
  2. Důtka je OK. Těch už jsem pár měla, moje nej je podmínečný vyloučení, který bylo nakonec vyměněno ředitelskou důtkou. A tohle bylo za to, že jsem se zvedla a řekla: Omlouvám se, ale tohle fakt není pro mě." a odešla...
    Byl to děs. Na otázku o čem píše, když je teda spisovatelka začala: "No hlavně o těch pocitech. Já myslim, že ty pocity musí vycházet z nitra. Jako zevnitř. Mám pocity ráda. Četla jsem jednou, že ty pocity musí vycházet přímo z vás a musím s tím jedině souhlasit."
    a na otázku: Jaký je váš nejoblíbenější básník, když píšete básně? - "No já moc básně nečtu, protože si myslim, že bych to pak kopírovala. To se mi u prózy nestává, když ji čtu, ale u poezie jo.. No na škole jsme museli číst povině nějakýho toho Rimbóda a Bodléra, ale to mě nebavilo. Docela mám ráda Wolkra, protože umřel mladej."

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem na tom stejně ve výběru blogerů oblíbenců :-D
    Když se podíváš do mého seznamu, je jich tam asi sedm, ale budeš si je muset najít sama :-P A ještě jeden problém tu je, většinou sídlí na serveru Blog.cz, to víš taky odtud pocházím a tady jsem zatím díky tobě objevila jenom jednu dobrou komunitu, a to kolem tvého blogu :-D

    Asi budeš pěknej rebel, co? Takoví se ve světě neztratí :)

    OdpovědětVymazat
  4. já jí měla také :D kdysi dávno :)))

    OdpovědětVymazat
  5. za co vyloučení???
    já teda měla jen třídní důtku za hrubé porušení školního řádu, protože jsem utekla z poslední páteční hodiny..ale nesouhlasímm s tím, protože jsem po 10minutách potkala ve městě učitelku a musela jsem jít zpátky do školy, takže jsem z té hodiny chyběla sotva 15 minut....

    OdpovědětVymazat
  6. vyloučení za to, že jsme napsali takovou "vtipnou" pohádku o učitelích, kde bylo zdůrazněno jejich typické chování, ale zároveň nechybělo trochu erotiky, aby to bylo čtivější... no bylo nám 13.

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem pár důtek měla, ale tahle je prďácká. To si zarámuj.

    OdpovědětVymazat
  8. a co takhle ředitelskou za nařknutí profesorky, že je neonacistka? haha

    OdpovědětVymazat
  9. Teda, ty se máš...
    Dnešní mládež to má hold ve všem jednoduší...

    Zasloužit si důtku za slušnou formu vyjádření názoru na trapnost... a ani nikoho nemuset přímo nebo rafinovaně poslat do..
    A pouhou jednu neomluvenou hodinu! v 19 letech!

    Nebo podmínečné vyloučení za básničku s erotickým nádechem ve 13!

    ..já ve 14 musel pravidelně chodit za školu a být obviněn z distribuce omamných a psychotropních látek mladistvým na školních akcích

    Važ si toho..

    Ale stejně je to známka REAL Punku, jsi Borka/yně

    OdpovědětVymazat

WHAT DO YOU THINK?

TOPlist lenkaveverkova@email.cz

ČTĚTE A BAVTE SE